لیست اختراعات مسعود رحیمی
در حال حاضر مشكلات بسياري اعم از انسداد سريع فيلتر هاي موجود و همچنين سوراخ شدن انها بر اثر وجود ذرات فلزي( منظور از فلز تركيبات آهن است) در جريان گاز طبيعي وجود دارد براي رفع اين عوامل فيلتر مغناطيسي بعنوان فيلتر كمكي براي فيلتر هاي موجود استفاده گردد. وجود همين ذرات در فيلترهاي معمولي به نحوي خطرساز مي باشند چون به سرعت در هنگام مواجه با هوا مشتعل شده و خطراتي براي تعويض كننده فيلتر در پي دارند. در كارهايي كه در حال حاضر صورت مي گيرد از فيلترهاي معمولي براي جذب اين آلاينده ها استفاده مي كنند و همچنين با وجود بعضي سيستم هاي پالايشگاه اقدام به جذب و جداسازي اين ذرات و آلاينده ها مي باشند كه تقريبا توان جذب كل آنها را نداند و اكثر آن در خطوط لوله به حركت ادامه داده و در فيلترهاي موجود در ايستگاه هاي انتقال جذب مي شود كه باز هم خطرآفرين و نيز از جذب كل آن ناتوان است . با آهنرباي دايمي توان جذب آلاينده ها را دارد در اين سيستم با تغيير آهنربا با قدرت هاي بيشتر جذب براده هايي را كه توسط باد با فشار به داخل لوله هاي گاز فرستاده مي شود جذب گرديده و با افزايش تعداد آهنربا ها در مسير لوله به افزايش جذب آنها كمك مي شود و اكثر براده هاي فرستاده شده در همان نقطه متوقف مي گردد.
مخازن بسته امداد و نجات در حوادث غير مترقبه
امروزه انرژي الكتريكي نقش بسيار مهمي را در زندگي انسانها ايفا مي كند و به طور كلي اين انرژي با ارزش از اختلاف ولتاژ فازهاي متوالي با هم و با زمين ، نيروي خود را بدست خواهد آورد . براي حفظ اين اختلاف ولتاژ در طول خطوط انتقال و توزيع و نيز در كليه مراكز توليد و پست هاي برق بايد توسط عايق ها ، سيم هاي حامل جريان را برروي پايه ها نگه داشت . در صورتي كه در ساختار فيزيكي و شيمايي مشكلي بوجود آيد ، شكست عايقي رخ خواهد داد و خطوط حامل جريان الكتريكي با يكديگر يا با زمين اتصالي كرده و باعث قطع جريان برق خواهند شد . حال به علت تعدد اين عايق ها و نيز خطوط و ادوات برقي گاهي پيدا كردن عايق معيوب سخت و زمانبر خواهد بود و اين نيز يعني ضرر و نارضايتي عمومي. اميد است با طرحي كه ما ارائه داده ايم چه در طول روز و چه در تاريكي شب در سريع ترين زمان و با كمترين هزينه و خطر بتوان نقاط بروز مشكل را شناسايي و رفع نقص نمود . چرا كه اكنون با روش هاي سنتي مشكلات فراواني در سر راه نيروهاي متخصص وجود دارد.
بطور كلي يكي از مشكلات اساسي در خروج آب از چاه هاي آب، جرم گرفتگي لوله هاي جداره است كه معابر ورودي به چاه را مسدود مي كند. علاوه بر اين وجود اين رسوبات اثرات خوردگي نيز بر جداره لوله دارد كه در صورت عدم رسيدگي جهت حل اين مشكل خسارات زيادي را بر جا گذاشته و چاره اي جز حفر چاه جديد باقي نخواهد ماند. هدف از انجام اين طرح حذف اين رسوبات از جداره لوله با توجه به تجربياتي است كه از عملكرد امواج مافوق صوت در سيستم هاي ديگر كسب شده است. ايده اصلي در اين طرح استفاده از پديده توليده شده توسط امواج مافوق صوت فركانس پايين جهت تخريب لايه هاي رسوبي مسدود كننده لوله هاي جداره و باز كردن مجاري آب مي باشد. استفاده از اين روش مي تواند استفاده از اسيد شويي و روش هاي شيميايي مرسوم براي اين منظور را حذف كند. استفاده از روش امواج مافوق صوت براي فرآيند احياء چاه آب يك روش نسبتا جديد مي باشد. انرژي بالاي روش احياء امواج مافوق صوت در مقايسه با روش هاي معمول (فيزيكي و شيميايي)، با محيط زيست سازگار مي باشد چرا كه در اين روش نياز به استفاده از هيچ ماده فيزيكي و يا شيميايي نمي باشد. علاوه بر آن، روش امواج مافوق صوت هيچ اثر منفي روي ساختار چاه نمي گذارد.
اين اختراع در حوزه نفت، پتروشيمي و همچنين علم شيمي-صوت كاربرد دارد. اين اختراع مي¬تواند جهت حذف تركيبات سولفوري موجود در سوخت¬هاي هيدروكربني مانند گازوئيل، سوخت جت، كروسين، ديزل، بنزين و غيره استفاده شود. تركيبات سولفوره آلي، از موثرترين آلاينده¬هاي هوا هستند كه با انتشار اكسيد هاي سولفور (SOx)، ايجاد دوده و انتشار ذرات معلق سلامت عمومي جامعه را تهديد مي¬كنند. خوردگي در موتورهاي احتراق و همچنين مسموميت كاتاليستي از ديگر اثرات مخرب تركيبات سولفوري موجود در سوخت¬ها است. سولفورزدايي هيدروژني به عنوان روش معمول براي رسيدن به استانداردهاي پيش روي حداكثر مقدار سولفور كافي نمي¬باشد. از طرفي سولفورزدايي به روش اكسيداسيون به عنوان يكي از روش¬هاي امكان-پذير در نظر گرفته مي¬شود. به منظور بهبود بخشيدن به فرايند سولفورزدايي اكسيداسيون به كمك امواج فراصوت براي توسعه تكنولوژي جهت كاهش مقدار سولفور با مصرف منطقي مواد شيميايي يك سري اصلاحات بايد در نظر گرفته شود. مهمترين ويژگي راكتور جرياني طراحي شده حذف سريع تركيبات سولفوري در مدت زمان كم و با بازده¬ي بالا كه با طراحي و ساخت هندسه بهينه¬ي راكتور، نوع جريان¬دهي فازهاي آلي و آبي، بهنيه كردن پارامترهاي اكسيداسيوني و فرايندي و استفاده حداكثري از توان امواج مافوق صوت همراه مي¬باشد.
امروزه فناوري نانو پيشرفت و تحول چشمگيري يافته و با ورود به رشته هاي تخصصي مختلف، منشأ پيشرفتهاي مهمي شده است. نانوكامپوزيت ها خواص قابل توجهي دارند كه اهميت آن ها را بسيار بيشتر كرده است براي مثال ميتوان به سطح فعال(active surface) بسيار بالاي آن ها اشاره كرد. نفت خام يكي از منابع اصلي انرژي به شمار ميرود. براي بهره مندي از اين ماده ي ارزشمند پالايش و فرآوري آن ضروري ميباشد. آب شور موجود در نفت خام ميتواند منجر به خوردگي در اتصالات شود لذا جداسازي آن از نفت خام ضروري ميباشد. براي جداسازي آب شور از نفت خام از مواد شيميايي مانند پلي اتر ها ي تجاري استفاده ميشود اما به دليل عدم بهينه سازي اين مواد روزانه هزينه هاي گزافي در پالايشگاه هاي ايران صرف خريد پلي اتر هاي تجاري ميشود لذا بهبود عملكرد آنها ميتواند بازدهي جداسازي را بالا ببرد و همچنين از خروج مقادير هنگفت ارز از كشور جلوگيري كند. به دليل اين كه چاه هاي نفت موجود در ايران دچار فرسودگي و سالخوردگي هستند كيفيت نفت خام استخراج شده از آن ها روز به روز پايين تر ميآيد. براي به دست آوردن نفت با كيفيت، استفاده از مواد شيميايي جدا كننده ي با عملكرد بالا ضروري ميباشد. در اين اختراع ما براي اولين بار موفق شديم از روش هم رسوبي، نانو كامپوزيت هسته-پوسته ي(core-shell) اكسيد آهن-كبالت را سنتز كنيم و با استفاده از خواص آن يعني: مغناطيسي بودن، اندازه ي مقياس نانو و سطح فعال زياد عملكرد مواد شيميايي(پلي اتر هاي تجاري) جدا كننده ي آب شور از نفت خام را بهبود دهيم. لازم به ذكر است ساختار ظاهري(Morphology) و شيميايي(Chemical) نانو كامپوزيت ساخته شده را با روش هاي شناسايي مانند VSM,SEM,TEM,EDX,FT-IR,XRD تاييد و اثبات نموديم و براي اثبات بهبود عملكرد پلي اتر هاي تجاري از تست بطري(Bottle Test) استفاده كرديم.
در ابتدا اثر لايه ممانعت كننده تبخير كه علاوه بر ممانعت از تبخير سطحي از آب، منجر به جذب بيشتر انرژي در آب و افزايش دما در آن ميگردد شناسايي و اثبات گرديد؛ سپس جهت استفاده از آن اثر، بكارگيري اثر لايه ممانعت كننده تبخير (EIL-Effect) در آب شيرين كن خورشيدي انجام شده و دستگاهي كه شامل سه بخش است ساخته شد: - بخش ممانعت كننده تبخير (EIL) كه آب با لايه ممانعت كننده تبخير است و انرژي خورشيدي در آن دريافت و تجمع ميشود و همچنين داراي جداره رساناي حرارتي است. - بخش تبخير كه آب مورد نظر جهت شيرين سازي در آن قرار دارد كه بدون لايه ممانعت كننده است و در تماس با جداره بخش ممانعت كننده تبخير (EIL) است و علاوه بر دريافت انرژي خورشيدي، انرژي حرارتي از جداره بخش ممانعت كننده تبخير را نيز دريافت ميكند. جداره اين بخش عايق حرارتي است. - بخش ميعان سازي كه بخار آب در آن به مايع تبديل ميشود. جداره اين بخش رساناي حرارتي است و مايع سازي به دليل اختلاف دماي بخش تبخير با ميعان سازي بوجود مي آيد.
خلاصه طرح دركشور ما ايران با محاسبه 800گرم زباله سرانه هرروزه بالغ بر 50000 تنمواد زايد جامد توليد مي شود كه حدود 70 درصد پسماندهاي توليدي ترو30درصد آنها خشك مي باشد ازجمله مهمترين اهداف وفوايدي كه ساخت واستفاده گسترده ازاين وسيله درمحل توليد زباله (منازل واماكن تجاري) به ويژه دركلان شهرها محقق خواهد ساخت موارد زير است : كاهش هزينه جمع آوري كاهش وسائط نقليه جمع آري كاهش نياز به كارگر كاهش اثرات آلودگي حاصل از پارگي وپراكندگي كيسه هاي زباله افزايش بهداشت وپاكيزگي شهر وجلوگيري از آلودگي آبهاي سطحي وزيرزميني ناشي از تجمع شيرابه زباله درمحل دفع كاهش آسيب ها وصدمات ناشي از تماس بيشتر كارگران با زباله مزايا : سادگي امكان استفاده آسان درمنازل قابليت فشرده سازي مناسب درب داربودن وبهداشتي بودن كامل تمامي مراحل فرايند فشرده سازي امكان توليد گسترده واقتصادي گرفتن رطوبت زباله هاي ترو تخليه آن وامكان توليد درسايزهاي مختلف متناسب با حجم زباله براي مكانهاي مختلف از مهمترين ويژگي هاي اين دستگاه است ضمنا به استحضار مي رساند كه : اولا : بررسي هاي صورت گرفته ازطريق سايت ها وبانك هاي اطلاعاتي مبين آن بود كه اين دستگاه با مشخصات موجود مشابهي ندارد ثانيا:ايده اين طرح در"جشنواره ملي ايدهاي برتر" درسال 1386 به نام اينجانب ثبت گرديده است (به استناد گواهي پيوست )
امكان كاركرد با ولتاژهاي متفاوت مورد استفاده در سازمان هاي امدادي از جمله آتش نشاني كه عبارتند از: 12 و 24 و 220 ولت اعلام احتمال وجود خطر در ولتاژ بالا با LED هاي نصب شده روي دستگاه امكان اينكه اين دستگاه از كار بيفتد بسيار پائين است و دليل آن وجود 3 لامپ داخل آن است كه در متن كاملاً توضيح داده شده.
خلاصه با توجه با اينكه برق امروزه نقش بسيار مهمي در صنعت كشور و نيز زندگي روزمره مردم دارد بنا به نياز جامعه ما نيز بايدادوات اين صنعت مهم را تا حد امكان به روز كنيم تا بتوانيم پاسخگوي اين نياز زور افزون شويم. با توجه به اينكه نيروي انساني متخصص و نيز فروش انرژي در صنعت برق از مهمترين عوامل ميباشند سعي كرديم طرحي ارائه دهيم كه هنگام بروز حادثه ما زمان تعميرات را به حداقلبرسانيم. تا كنون در قسمت توزيع برق كابل انشعاب مشتركين به صورت نامنظم به پايه هاي سيماني متصل ميشد كه علاوه بر بي نظمي و شكل ظاهري نامناسب در زمان بروز حادثه نيز زمان زيادي صرف تعويض پايه ها مي شد و اين نيز خود سبب به هدر رفتن مقدار زيادي انژي گرانبهاي برق و نارضايتي مشتركين مي شد. در طرح ارائه شده ما هر چهار كابل مشترك را با يك كلمپ به پايه سيماني متصل كرده كه هم شكل ظاهري مناسبي داشته و هم بسيار ساده و با كمترين زمان به پايه متصل و يا جدا خواهد شد .
موارد یافت شده: 24